7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Smażona kapusta pekińska z tofu

Średnia ocena: [3.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

150 g twardego tofu
1 średniej wielkości główka kapusty pekińskiej
1 czerwona papryka
4 ząbki czosnku
imbir
garam masala
sos sojowy
chilli
2 łyżki oliwy z oliwek
makaron ryżowy/ryż

Przygotowanie:

1. Przez kilka minut na oliwie smażymy pokrojone w paski tofu oraz paprykę.
2. Kapustę pekińską kroimy w paski, grubsze części wrzucamy na patelnie, po ich zrumienieniu dodajemy sos sojowy oraz pozostałą kapustę.
3. Dodajemy przyprawy, całość smażymy do miękkości kapusty, często mieszając.
4. Podajemy z makaronem ryżowym lub ryżem.
Nadesłał(a) mniumniu, dnia: Sep 21, 2013
Źródło/autor przepisu: http://mniumniu.blogspot.com/
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Brokuły z kapustą pekińską i pieczonym tofu (wegańska)
Sałatka warstwowa z kapustą pekińską (lakto-wege)
Sałatka z kapusty pekińskiej i ryżu (bez ograniczeń)
Kapusta pekińska duszona z ziemniakami (wegańska)
Cukinia z porem i kapustą pekińską (wegańska)
Kapusta pekińska duszona z marchewką (wegańska)
Kapusta pekińska duszona z winem (wegańska)
Smażone brokuły z kapustą pekińską (wegańska)
Soczewica smażona z tofu lub grzybami (wegańska)
Prażny syr tofu (smażony ser tofu) (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas