7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Fasolka szparagowa z bobem, tofu i szpinakiem

Zielona bomba witaminowa :)



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 5

0,5 kg fasolki szparagowej
garść bobu
opakowanie mrożonego szpinaku
0,5 kostki tofu
1 spora cebula
1 spory ząbek czosnku
olej
sos sojowy
pieprz czarny
pieprz ziołowy

Przygotowanie:

Fasolkę i bób sparowałam w parowarze.
Cebulkę i czosnek udusiłam na patelni.
Dodałam opakowanie szpinaku. Nie dolewałam wody bo zdążył mi się rozmrozić.
Dodałam tofu pokrojone w małą kosteczkę. Wizualnie preferuję taką formę niż rozdrobnione czy ugniecione widelcem.

Smażyłam przez chwilę razem.
Dodałam pokrojoną w kawałeczki fasolkę, bób i przyprawy.
Smażyłam razem ok 5 minut.

Wskazówki i uwagi:

Dodałam żółtą fasolkę ale myślę, że zielona będzie się lepiej komponować kolorystycznie.
Podałam z kiszonym ogórkiem.
Nadesłał(a) biegamznozem, dnia: 2013-11-11 20:59:58.37
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Fasolka szparagowa w szpinaku z dodatkami (wegańska)
Paella z bobem, fasolką szparagową i papryką (wegańska)
Makaron ze szpinakiem, kukrydzą i fasolką szparagową (wegańska)
Pasta z bobu i szpinaku (wegańska)
Fasolka szparagowa ze śmietaną (lakto-wege)
Omlet z fasolką szparagową (ovo-wege)
Fasolka szparagowa w słoikach (wegańska)
Fasolka szparagowa (weki) (wegańska)
Fasolka mung ze szpinakiem (wegańska)
Zapiekanka ze szpinaku i tofu (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas