
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Pieczony bakłażan z sosem z migdałów i porzeczkamiCzy jest coś pyszniejszego niż pieczony lub grillowany bakłażan? Mięciutki, rozpływający się w ustach miąższ, zaskakująco delikatna skórka. Wystarczy sól, pieprz, ulubione zioła i oliwa z oliwek.W zasadzie można by je jeść w takiej skromnej postaci, szczególnie, gdy zostaną owiane grillowym dymem. Ale można też polać oberżyny kremowym, lekko kwaskowym sosem z migdałów. Sos o pastelowym, niedominującym smaku doskonale komponuje się z wypieczonymi, oliwnymi bakłażanami. A garstka porzeczek rzucona na wierzch nie tylko podkreśli potrawę wizualnie, ale też wyśmienicie skontrastuje się i z sosem i z bakłażanem.
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:
|
Podobne wg nazwy:Pieczony bakłażan z kiełkami (wegańska)Bakłażan pieczony pod pomidorami i serem (lakto-wege) Pieczony bakłażan najlepszy do kanapek (wegańska) Sos czosnkowy z orzechów lub migdałów (wegańska) Bakłażan z sosem jogurtowo-czosnkowym (lakto-wege) Papryka, cukinia, bakłażan - warzywa pieczone na blasze (wegańska) Smażony bakłażan z sosem jogurtowo-czosnkowym (lakto-wege) Bakłażan z sosem jogurtowym z delikatnym aromatem miętowym (lakto-wege) Bakłażan zapiekany z mozarellą i sosem pomidorowym (lakto-wege) Pieczony camembert w sosie malinowym (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |