7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki:8 dag drożdży
1 szkl. ciepłej wody 1 łyżeczka cukru mąka 1 szkl. startego na grubych oczkach ostrego sera (ja używam cheddar) 1 łyżeczka soli 1 łyżka kminku Przygotowanie:Wyrobić ciasto z drożdży, ciepłej wody, cukru i 1 łyżki mąki. Odstawić na 10 min.
Potem dodać ser, sól, kminek i mąki tyle, aby ciasto było miękkie. Wyrobić, aż będzie gładkie. Uformować bochenek, naciąć, ułożyć na blasze posypanej mąką i pozostawić, aż potroi objętość. Delikatnie wstawić do piekarnika na 20 min. w temp. 200 stopni. Jeść ciepły.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: Dec 9, 2000
Źródło/autor przepisu: spisane z grupy pl.rec.kuchnia, autor: MagdalenaB
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Zapiekanka warzywno-serowa na makaronie, ziemniakach lub chlebie (lakto-wege)Zupa chlebowa z kminkiem (lakto-wege) Sos cebulowy z kminkiem (wegańska) Podpiekane ziemniaki z kminkiem (wegańska) Surówka z kapusty z kminkiem (wegańska & RAW) Surówka z kapusty kiszonej z kminkiem (wegańska & RAW) Buraki duszone z kminkiem w śmietanie (lakto-wege) Kulebiak z kapustą, grzybami i kminkiem (bez ograniczeń) Buraczek w sosie czosnkowym z kminkiem (wegańska) Chleb z marchwią (ovo-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |