
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Rodzaj diety: ovo-wege
Składniki:1 żółtko ugotowane na twardo
1 łyżeczka drobno posiekanej pietruszki 4 łyżki musztardy 1 łyżka oleju słonecznikowego sól Przygotowanie:
Żółtko rozetrzeć i wymieszać z zieloną pietruszką. Dodać musztardę, olej, osolić i dokładnie mieszać aż do uzyskania gładkiej masy.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: Dec 15, 2000
Źródło/autor przepisu: "Kuchnia wegetariańska po polsku", Zofia Wieczorek-Chełmińska, Polskie Towarzystwo Ekonomiki Gospodarstwa Domowego, Warszawa 1992
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Sos czosnkowy na bazie bułki tartej i żółtek (ovo-wege)Sos czosnkowy na bazie namoczonej bułki i żółtka (bez ograniczeń) Sos musztardowy (wegańska) Sos beszamelowy z żółtkiem (bez ograniczeń) Gotowane ogórki w sosie musztardowym (wegańska) Jajka w sosie musztardowym lub chrzanowym (bez ograniczeń) Sos musztardowo-rodzynkowy z czosnkiem (wegańska) Sos do makaronu na bazie dyni (wegańska) Sos czosnkowy na bazie tofu (wegańska) Sałatka z brokułem w sosie jogurtowo-musztardowym (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |