
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Sos czosnkowy na bazie namoczonej bułki i żółtkaSos zimny.
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki:5 ząbków czosnku
1/2 małej czerstwej bułeczki 5 łyżek mleka 1 żółtko sok z cytryny 6 łyżek oleju sojowego lub słonecznikowego sól cukier Przygotowanie:
Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć, dodać żółtko, roztarty z solą czosnek, sok z cytryny i ucierając dodawać olej. Do gotowanego sosu dodać cukru do smaku.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: Dec 15, 2000
Źródło/autor przepisu: "Kuchnia wegetariańska po polsku", Zofia Wieczorek-Chełmińska, Polskie Towarzystwo Ekonomiki Gospodarstwa Domowego, Warszawa 1992
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Sos czosnkowy na bazie bułki tartej i żółtek (ovo-wege)Sos musztardowy na bazie żółtka (ovo-wege) Sos czosnkowy na bazie tofu (wegańska) Sos czosnkowy na bazie ziemniaków i oliwy (Skordalia) (wegańska) Sos beszamelowy z żółtkiem (bez ograniczeń) Zupa czosnkowa zaciągana żółtkami (na grypę) (ovo-wege) Sos do makaronu na bazie dyni (wegańska) Bułki (lakto-wege) Sos chrzanowy na bazie zasmażki z mąki (lakto-wege) Sos curry (na bazie winegretu i majonezu) (bez ograniczeń) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |