7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Muffiny czekoladowo-pomarańczowe

Lekkie i puszyste.



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 12-14 sztuk

250 g mąki pszennej
100 g brązowego cukru
3 czubate łyżki kakao
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki soli

400 ml mleka kokosowego
120 ml oleju
1 łyżka suszonej skórki pomarańczowej (krojonej)
1 łyżka octu balsamicznego
1/2 łyżeczki aromatu waniliowego
1/2 łyżeczki aromatu pomarańczowego

groszki czekoladowe (albo czekolada pokrojona w drobne kostki)

Przygotowanie:

Rozgrzać piekarnik do 200 st. C.

Mąkę, cukier, kakao, proszek do pieczenia i sól wsypać do jednej miski i wymieszać. Do drugiej miski wlać mleko kokosowe, ocet balsamiczny, dodać skórkę pomarańczową, olej i aromaty. Dokładnie wymieszać składniki suche i mokre przy pomocy miksera. Na koniec do masy wsypać groszki czekoladowe i wymieszać łyżką.

Ciasto przełożyć do foremek i piec ok. 30 min.
Nadesłał(a) eliszebe, dnia: 2013-04-16 21:41:24.9
Źródło/autor przepisu: zmodyfikowałam ten przepis: http://puszka.pl/przepis/6433-babeczki_muffinki_kokosowo-waniliowe.html
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Czekoladowe muffiny (wegańska)
Czekoladowe muffiny z waniliowym kremem (wegańska)
Pomarańczowo-czekoladowe księżyce (kruche ciasteczka) (wegańska)
Muffiny cukiniowe (wegańska)
Muffiny bananowe (wegańska)
Muffiny waniliowe z dżemem (ovo-wege)
Muffiny (mufinki) z jabłkami (wegańska)
Muffiny owsiane z jabłkiem (ovo-wege)
Muffiny kakaowe z awokado (wegańska)
Muffiny gruszkowo-orzechowe (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas