7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki: dla 6 osób1,5 l wywaru z warzyw
50 dag ziemniaków 2 cebule 1 plaster selera 1 ząbek czosnku 1 łyżka koncentratu pomidorowego 2 łyżki oleju 1 łyżka masła 1 szkl. mleka lub śmietany 1 łyżka płaska mąki sól cukier tymianek pieprz zielenina Przygotowanie:Ziemniaki, seler i cebulę pokroić w kostkę, zalać wywarem i ugotować. Pod koniec gotowania dodać czosnek, koncentrat pomidorowy i tymianek. Zupę przetrzeć przez sito lub zmiksować. Olej rozetrzeć z mąką, rozprowadzić mlekiem, podprawić zupę, zagotować, dodać masło i doprawić pozostałymi przyprawami do smaku. Przed podaniem dodać drobno posiekany koperek lub zieloną pietruszkę. Podawać z grzankami.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: Dec 13, 2000
Źródło/autor przepisu: "Kuchnia wegetariańska po polsku", Zofia Wieczorek-Chełmińska, Polskie Towarzystwo Ekonomiki Gospodarstwa Domowego, Warszawa 1992
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Zupa ziemniaczana po parysku (lakto-wege)Afrykańska zupa ziemniaczana (wegańska) Zupa porowo-ziemniaczana (wegańska) Zupa ziemniaczana z paryką (wegańska) Zupa ziemniaczana z porami (wegańska) Zupa ziemniaczana z brokułami i kukurydzą (lakto-wege) Zupa "babska" (porowo-ziemniaczana) (lakto-wege) Zupa kukurydziano-ziemniaczana ze śmietaną (lakto-wege) Północno-afrykańska zupa ziemniaczana (wegańska) Zupa ziemniaczana z sosem pesto (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |