7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Pieczarkowa pasta z tofu

Wegańska pasta inspirowana jajkami faszerowanymi pieczarkami. Można dać na chleb albo jako dodatek do pieczonego ziemniaka. Lub zawinąć w sałatę :)



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

pieczarki - wg uznania, ok. 8-10 szt.
cebula (opcjonalnie)
kostka tofu naturalnego (ja użyłam Polsoja)
olej do smażenia (opcjonalnie)
natka pietruszki
sól
pieprz

Przygotowanie:

Cebulę i pieczarki podsmażamy na oleju - można też użyć rosołku, jeśli ktoś olejów unika. Mieszamy podsmażone pieczarki z tofu. Dodajemy pietruszkę, sól, pieprz - wszystko miksujemy mikserem ręcznym na gładka masę.
Nadesłał(a) dominikinha, dnia: Feb 11, 2013
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Pasta pieczarkowo-jajeczna do pieczywa (ovo-wege)
Tofu w sosie pieczarkowym (a właściwie sos pieczarkowy z tofu) (wegańska)
Pasta z tofu i tahini (wegańska)
Orzechowa pasta z tofu (wegańska)
Pasta pomidorowa z tofu (wegańska)
Różowe tofu - pasta (wegańska)
Pieczarkowa wariacja na soczewicę - pasta lub farsz do naleśników (wegańska)
Pasta soczewicowo - groszkowo - fasolowo - pieczarkowa (wegańska)
Makaron z sosem pieczarkowo-szpinakowym i tofu (wegańska)
Pasta do pieczywa dla sceptyków tofu (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas