 
				
			
			7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
		w tym 4933 wegańskich
|  napisz do nas  pomoc / FAQ | |
|  | 
|  puszka.pl - internetowy partner International Vegetarian Union | 
 
	
		
		
			
			
				
			
			
		
		
		
		
			Rodzaj diety: lakto-wege Składniki:50 dag chleba razowego pszennego
 3 cebule 20 dag pieczarek 4 łyżki oleju sojowego lub słonecznikowego 2 łyżki płatków kukurydzianych 1 łyżka otrąb 0,5 szkl. mleka 1 łyżka mąki pszennej 3 ząbki czosnku sól pieprz tymianek rozmaryn bazylia Przygotowanie:Chleb namoczyć, odcisnąć. Cebulę poddusić na oleju, dodać pokrojone w plasterki pieczarki i razem udusić. Płatki i otręby skropić mlekiem, przepuścić przez maszynkę razem z chlebem, pieczarkami i cebulą.
 Do masy dodać roztarty z solą czosnek i pozostałe przyprawy, wymieszać, włożyć do blachy wysmarowanej olejem i wysypanej otrębami, upiec. Wskazówki i uwagi:Podawać na gorąco jako główną potrawę do drugiego dania lub na zimno z majonezem, surówkami. 
		
			
		
		Nadesłał(a) Rena, 
		dnia: 2000-11-29 00:00:00.0 Źródło/autor przepisu: "Kuchnia wegetariańska po polsku", Zofia Wieczorek-Chełmińska, Polskie Towarzystwo Ekonomiki Gospodarstwa Domowego, Warszawa 1992 
						Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
						zgłoś to administratorowi
					 Nowe komentarze:Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz | Podobne wg nazwy:Kokosowo-migdałowy krem zbożowy (pyszny i prosty makrobiotyczny deser) (wegańska)Pasztet z marchewki (ovo-wege) Pasztet z pieczarek (ovo-wege) Pasztet z autorytetów :-) (wegańska) Pasztet z grochu (wegańska) Pikantny pasztet paprykowy (wegańska) Pasztet sojowy z pieczarkami (ovo-wege) Pasztet fasolowo-warzywny (ovo-wege) Pasztet fasolowy z ciecierzycą (ovo-wege) Pasztet sojowo-soczewicowy (ovo-wege) Ocenazamknij | 
| © 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas | 
~alis 2009-12-18 21:30:07.275