7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Pasztet makrobiotyczny



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

50 dag chleba razowego pszennego
3 cebule
20 dag pieczarek
4 łyżki oleju sojowego lub słonecznikowego
2 łyżki płatków kukurydzianych
1 łyżka otrąb
0,5 szkl. mleka
1 łyżka mąki pszennej
3 ząbki czosnku
sól
pieprz
tymianek
rozmaryn
bazylia

Przygotowanie:

Chleb namoczyć, odcisnąć. Cebulę poddusić na oleju, dodać pokrojone w plasterki pieczarki i razem udusić. Płatki i otręby skropić mlekiem, przepuścić przez maszynkę razem z chlebem, pieczarkami i cebulą.

Do masy dodać roztarty z solą czosnek i pozostałe przyprawy, wymieszać, włożyć do blachy wysmarowanej olejem i wysypanej otrębami, upiec.

Wskazówki i uwagi:

Podawać na gorąco jako główną potrawę do drugiego dania lub na zimno z majonezem, surówkami.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2000-11-29 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Kuchnia wegetariańska po polsku", Zofia Wieczorek-Chełmińska, Polskie Towarzystwo Ekonomiki Gospodarstwa Domowego, Warszawa 1992
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

ale kuchnia makrobiotyczna odrzuca przecież mleko i jego przetwory (no chyba, że chodziło o mleko sojowe ;) )
~alis 2009-12-18 21:30:07.275

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Kokosowo-migdałowy krem zbożowy (pyszny i prosty makrobiotyczny deser) (wegańska)
Pasztet z marchewki (ovo-wege)
Pasztet z pieczarek (ovo-wege)
Pasztet z autorytetów :-) (wegańska)
Pasztet z grochu (wegańska)
Pikantny pasztet paprykowy (wegańska)
Pasztet sojowy z pieczarkami (ovo-wege)
Pasztet fasolowo-warzywny (ovo-wege)
Pasztet fasolowy z ciecierzycą (ovo-wege)
Pasztet sojowo-soczewicowy (ovo-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas