7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Sos "tatarski" na bazie tofu i mleka sojowego

Przepyszny sos wzorowany na tradycyjnym tatarskim, świetny do kanapek, sałatek, wege "mięsa", naleśników, co tylko chcecie. Ja pieczarek nie dodałam, bo po prostu nie miałam pod ręką, ale wy śmiało dodajcie ;)



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: średni słoik

1/2 kostki tofu
1/2 szklanki mleka sojowego (można trochę mniej jak ma być gęsty)
3 łyżki oleju
1/2 dużego ogórka kiszonego
łyżeczka kaparów (można trochę więcej)
2 łyżeczki ostrej musztardy (ja użyłam Dijon)
łyżka posiekanego koperku
sól, pieprz, odrobina octu balsamicznego
+ drobno posiekane ogórki i ewentualnie pieczarki

Przygotowanie:

Wszystko blendujemy, oprócz drobno posiekanych warzyw i koperku. Dodajemy resztę składników, mieszamy. Sos można wstawić na pół godziny do lodówki, aby się przegryzł.
Nadesłał(a) hebiichigo, dnia: Dec 31, 2012
Źródło/autor przepisu: Mój blog http://veganandvain.blogspot.com/
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Tofu z mleka sojowego (wegańska)
Śmietana sojowa (na bazie mleka sojowego) (wegańska)
Jogurt z tofu i mleka sojowego (wegańska)
Sos majonezowy na bazie mleka skondensowanego (lakto-wege)
Sos tatarski z tofu – zamiast majonezu (wegańska)
Sos czosnkowy na bazie tofu (wegańska)
Tatarska omaćka (sos tatarski) (ovo-wege)
Sos tatarski (bez ograniczeń)
Dip sezamowy na bazie sosu sojowego (wegańska)
Tofu smażone z dodatkiem sosu sojowego (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas