7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Pikantny pasztet paprykowy



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

1 marchewka
1 pietruszka
1/8 selera
1 papryka
2 świeże papryczki pepperoni
200-250 g soczewicy czerwonej
bulion warzywny
przyprawy: sól, pieprz ziołowy, kminek, owoc jałowca, czosnek

Przygotowanie:

Zmielić soczewicę i owoc jałowca. Starte warzywa (oprócz jednej papryczki pepperoni) udusić na oliwie. Dodać zmieloną soczewicę, bulion i przyprawy oraz pokrojoną drobno pozostałą papryczkę. Gotować, aż będzie miękkie.

Wskazówki i uwagi:

Powstały pasztet jest dość pikantny, jeśli ktoś nie lub ostrego lepiej użyć jednej papryczki. Doprawiać należy do smaku.
Nadesłał(a) forotka, dnia: Jul 11, 2012
Źródło/autor przepisu: przepis własny
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Witam, a w jakiej ilości dodajemy bulionu? Poz raz pierwszy będę robiła ten pasztet więc nie chciałabym zrobić czegoś źle. I jeszcze jedno. Jak już ugotuję wszystko i będzie faktycznie miękkie to co dalej? Przekładam do jakiegoś naczynia i schładzam, czy jemy na ciepło? Nie ma żadnej fotki więc potrzeba mi więcej informacji :) z góry dziękuję za pomoc.
~marzenqua Jan 4, 2014

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Twarożek paprykowy (lakto-wege)
Zupa paprykowa (wegańska)
Sos paprykowy (wegańska)
Pasta paprykowo - pomidorowa (wegańska)
Paprykowy sos (Aurora) (wegańska)
Paprykowa zupa krem (wegańska)
Placki paprykowo-warzywne (wegańska)
Kotlety sojowo-paprykowe (wegańska)
Pasztet makrobiotyczny (lakto-wege)
Pasztet z marchewki (ovo-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas