7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Jagodowo-truskawkowy deser

Pyszne, lekkie, kolorowe, czyli tak jak lubię :)



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 5

200 g jagód
łyżka cukru
kostka tofu naturalnego (180 g)

100 g białej/żółtej porzeczki

250-300 g truskawek

Przygotowanie:

Miksujemy jagody i tofu (ew. dodajemy odrobinę cukru), zostawiamy to na minimum godzinę, by tofu nabrało jagodowego smaku. Masa jest ślicznie fioletowa :)

Rozdzielamy jagodową masę do pucharków, posypujemy porzeczkami.
Miksujemy truskawki, ale tak, żeby zostały jakieś kawałki. Nakładamy na wierzch pucharków - i gotowe :)

Wskazówki i uwagi:

Zdjęcie oczywiście przedstawia deser w czasie przygotowań, Gdyż porzeczki jednak uciekają i nie bardzo je widać ;)

Można posypać z wierzchu wiórkami lub przystroić listkiem świeżej melisy albo mięty :)
Nadesłał(a) Luna7, dnia: 2012-07-07 11:50:07.044
Źródło/autor przepisu: przepis własny
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Koktajl jagodowo-truskawkowy (lakto-wege)
Deser truskawkowo-truskawkowy (lakto-wege)
Sos / polewa truskawkowa do deserów (wegańska)
Koktajl/deserek truskawkowy, a z niego lody (wegańska & RAW)
Koktajl jagodowy (lakto-wege)
Mrożone jagodowe (wegańska+miód)
Sernik jagodowy z tofu na zimno, z jagodową galaretką (wegańska)
Niebieski koktajl jagodowy (lakto-wege)
Lody bananowo-jagodowe (wegańska)
Napoj brzoskwiniowo-jagodowy (wegańska & RAW)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas