7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Francuskie paszteciki na słono - z kukurydzą, pomidorem i serem

Gdy po pracy nie mam siły na ugotowanie obiadu, sięgam właśnie po ten przepis. Szybko i pysznie :) Polecam!



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki: 2

1 opakowanie ciasta francuskiego
3-4 małych pomidorków koktajlowych
garść kukurydzy z puszki
2 plasterki żółtego sera
1 jajko
majeranek,
oregano,
pieprz,
chilli

Przygotowanie:

Ciasto rozwijamy i kroimy na dwie równe części. Układamy na każdej z nich po plasterku sera, połowie garści kukurydzy i pokrojone pomidorki w kosteczkę. Dodajemy pieprz, oregano i chilli. Zwijamy ciasto w ruloniki - nie zapominając o bokach, należy je dobrze skleić.

Jajko roztrzepujemy widelcem, następnie smarujemy nim ruloniki, posypując je z obu stron majerankiem. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do nagrzanego piekarnika 200-220 st. C (bez termoobiegu), na 30 minut.

Wskazówki i uwagi:

Można je jeść na ciepło, jednak należy być ostrożnym, bo można się poparzyć.
Nadesłał(a) malolata71, dnia: 2012-07-03 22:17:13.043
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Zdjęcia do przepisu:


Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Paszteciki francuskie (z gotowego ciasta francuskiego) z pieczarkami i serem (bez ograniczeń)
Chrupiące francuskie paszteciki (rożki) z kozim serem i tymiankiem (bez ograniczeń)
Francuskie koperty z serem żółtym i suszonymi pomidorami. (lakto-wege)
Papryka nadziewana kukurydzą z serem, dymką i pomidorami (lakto-wege)
Paszteciki francuskie z kapustą, cebulą i marchewką (wegańska)
Krumpirusza - czyli paszteciki z ciasta francuskiego z ziemniakami (wegańska)
Paszteciki z ciasta francuskiego z farszem pieczarkowym (wegańska)
Sałatka brokułowa z żółtym serem, pomidorem, kukurydzą i groszkiem (lakto-wege)
Wiosenne paszteciki francuskie - z pastą fasolową, rzodkiewką i ogórkiem (wegańska)
Aligot - francuskie puree z żółtym serem (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas