7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Majonez tymiankowo-cytrynowy



Rodzaj diety: ovo-wege

Składniki:

5 żółtek
łyżeczka musztardy Dijon
10 ml soku z cytryny
250 ml oliwy z oliwek
250 ml oleju słonecznikowego
2 łyżeczki siekanego tymianku

Przygotowanie:

Żółtka ubijamy z musztardą, sokiem z cytryny, oprószając solą i pieprzem, potem - cały czas miksując - powoli wlewamy oliwę. Na końcu dodajemy siekany tymianek.
Nadesłał(a) Rena, dnia: Nov 2, 2000
Źródło/autor przepisu: Pani nr 9/2000
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Pieczone cytrynowo-tymiankowe ziemniaki (wegańska)
Majonez z mleka sojowego (z sokiem cytrynowym zamiast octu) (wegańska)
Zupa pomidorowo-tymiankowa (wegańska)
Napój winogronowo-tymiankowy (wegańska & RAW)
Feta w czosnkowo-tymiankowym oleju (lakto-wege)
Pokrzywy w majonezie (ovo-wege)
Majonez domowy (ovo-wege)
Majonez tradycyjny (ovo-wege)
Majonez muślinowy (bez ograniczeń)
Majonez czosnkowy (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas