7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Owocowe babeczki

Ciasto francuskie i kilka owoców - dokładnie tyle wystarczy, aby przygotować pyszny deser. W naszym przypadku było to drugie śniadanie, ale za to jakie!



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

ciasto francuskie (kupuję gotowe, chłodzone, nie mrożone)
2 brzoskwinie
borówki amerykańskie
płatki migdałowe

Przygotowanie:

Z ciasta francuskiego wycinamy - najlepiej nadaje się szklanka lub duży kieliszek - koła, którymi wykładamy foremki. Brzoskwinie kroimy w cząstki (obrałam ze skórki ze względu na córeczkę, ale myślę, że nie jest to konieczne), mieszamy z borówkami i płatkami migdałowymi i nakładamy na ciasto. Można posypać z wierzchu odrobiną cukru.

Pieczemy 15-20 min. w temp. 170 st. C.
Nadesłał(a) Nhia, dnia: Jun 2, 2012
Źródło/autor przepisu: www.treeyourmind.blogspot.com
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Babeczki z rabarbarem (ovo-wege)
Babeczki biszkoptowe (ovo-wege)
Babeczki kokosowe (bez ograniczeń)
Babeczki śmietankowe (bez ograniczeń)
Babeczki waniliowe (bez ograniczeń)
Babeczki truskawkowe (wegańska)
Babeczki cytrynowe (wegańska)
Babeczki z bakłażanem na ostro (wegańska)
Cytrynowo-jogurtowe babeczki (wegańska)
Babeczki z cukinii i marchewki (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas