7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Muffinki

W środek można dodać co dusza zapragnie - u nas prawie każda babeczka jest inna, są i rodzynki, i banany, i czekolada, niektóre z mrożoną aronią i wiśniami. Dodatki można ułożyć bezpośrednio na papilotkach z ciastem, lub wymieszać z misce i dopiero potem nakładać do papilotek. Jak Wam wygodniej.



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki: 13 sztuk

Składniki suche:
2 szklanki mąki (dałam 1 pszenną i 1 pszenną razową)
2,5 łyżeczki proszku do pieczenia
3/4 szklanki cukru (trzcinowy, nierafinowany)
szczypta soli

Składniki mokre:
1 jajo
1 szklanka kefiru/mleka (lub pół na pół, u mnie mieszanka)
1/4 szklanki oleju (u mnie słonecznikowy)

Przygotowanie:

Do składników mokrych dodawać po trochę suchych i wymieszać. Przełożyć do papilotek, można dodać ulubione dodatki - np. bakalie, owoce. Piec około 20 minut bez termoobiegu w temp. 200 st. C.
Nadesłał(a) koralina, dnia: Apr 2, 2012
Źródło/autor przepisu: przepis od mamy
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Muffinki z wafelkiem (bez ograniczeń)
Muffinki bananowe (wegańska)
Muffinki kakaowe (wegańska)
Muffinki kawowe (wegańska)
Recyklingowe muffinki (wegańska)
Orkiszowe muffinki piernikowe (lakto-wege)
Muffinki czekoladowo-kawowe (wegańska)
Muffinki kokosowe z wiśniami (ovo-wege)
Cytrynowo-makowe muffinki (wegańska)
Muffinki jeżynowe lub malinowe (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas