7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

250 g świeżego szpinaku lub szpinak mrożony
100 g masła
szczypta soli

Przygotowanie:

Szpinak myjemy, obrywamy łodyżki, gotujemy krótko w lekko osolonej wodzie. Odsączamy z wody. Można użyć także szpinaku mrożonego szatkowanego, jednak musi być dokładnie rozmrożony i odsączony z całej wody.

Szpinak rozcieramy widelcem i ostudzony mieszamy z miękkim masłem.

Wskazówki i uwagi:

Polecam dodać szczyptę gałki muszkatołowej, imbiru lub garam masala.
Nadesłał(a) ruda_gorzka, dnia: Jan 16, 2012
Źródło/autor przepisu: E. Monspart, M. Salamon, Gotujmy inaczej, Warszawa 1987.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Masło grzybowe (lakto-wege)
Kapusta na maśle (lakto-wege)
Masło orzechowe 4 (wegańska)
,,Masło" pomidorowe (wegańska)
Masło z awokado z czosnkiem (wegańska)
Zielone masło (ziołowe) (lakto-wege)
Czosnkowe masło z awokado (wegańska)
Masło (pasta) z awokado (wegańska)
Masło z orzeszków ziemnych (wegańska)
Masło orzechowe Rogera (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas