7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Sos kukurydziany

Taki sos pasuje do makaronu, ryżu, tortilli, dowolnych placków na słono...

Średnia ocena: [5.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

1 puszka kukurydzy,
1 łyżka curry
1 łyżeczka tymianku,
1 łyżeczka ziół prowansalskich,
1 ząbek czosnku
1 łyżeczka papryki słodkiej,
sól, pieprz

Przygotowanie:

Z kukurydzy wylać ok. 1/2 - 3/4 zalewy, resztę pozostawić. Wszystko zmiksować razem, podawać na zimno.

Wskazówki i uwagi:

Nie należy przesadzać z pieprzem, jeśli daliśmy ostry czosnek - szczególnie taki z wyrastającym szczypiorkiem.
Nadesłał(a) ruda_gorzka, dnia: Jan 9, 2012
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Sałatka kukurydziana z serem i sosem jogurtowo-czosnkowym (bez ograniczeń)
Sos beszamelowy z mąki kukurydzianej, bez mleka! (wegańska)
"Surowy" sos pomidorowo-kukurydziany do makaronu (wegańska)
Chałka pszenno-kukurydziana (lakto-wege)
pikantna zupa kukurydziana (lakto-wege)
Sałatka a la Anetek - kukurydziana (bez ograniczeń)
Zupa pomidorowo-kukurydziana (wegańska)
Kotlety z cukinii w kukurydzianej panierce (ovo-wege)
Deser jabłkowy z płatkami kukurydzianymi (wegańska)
Zupa-krem ziemniaczano-kukurydziana (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas