7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Razowe muffinki z morelami i jagodami goji

Średnia ocena: [5.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 20 babeczek

2 szklanki mąki pszennej razowej
1 szklanka mąki pszennej
4 łyżki mąki ziemniaczanej
łyżeczka proszku do pieczenia
1/2 szklanki brązowego cukru
2 łyżki zarodków pszennych

garść jagód goji
2 garści posiekanych moreli suszonych*

3/4 szklanki oleju
2 szklanki mleka
2 łyżki wody z kwiatów pomarańczy
2 łyżki melasy trzcinowej

Przygotowanie:

W jednej misce wymieszać melasę, wodę z kwiatów pomarańczy, mleko i olej. W drugiej misce wymieszać wszystkie suche składniki. Do suchych składników przelać płynne i wymieszać.

Jagody goji umyć, morele drobno pokroić i dodać do ciasta. Gdyby masa była zbyt gęsta dolać odrobinę mleka lub wody.

Nałożyć do foremek i piec w temperaturze 180 st. C przez ok. 25 minut.

Wskazówki i uwagi:

* Morele suszone najlepiej kupować ekologiczne, które nie są konserwowane dwutlenkiem siarki.
Nadesłał(a) Zielona, dnia: 2011-11-09 05:20:35.481
Źródło/autor przepisu: http://zielonawsrodludzi.blogspot.com/
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Muffinki z malinami i jagodami goji (wegańska)
Koktajl bananowy z jagodami goji (wegańska & RAW)
Razowe muffinki z suszonymi owocami i melasą (ovo-wege)
Razowe muffinki orkiszowe w białą czekoladą, migdałami i cynamonem (lakto-wege)
Muffinki (bez ograniczeń)
Sernik z morelami (bez ograniczeń)
Ryż z jagodami (lakto-wege)
Pierogi z jagodami (wegańska)
Racuszki z jagodami (bez ograniczeń)
Biscotti migdałowe z morelami (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas