7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Jesienne placki jarzynowe z sosem czosnkowymJesień obfituje w najpyszniejsze warzywa i owoce. Aż szkoda byłoby nie skorzystać!
Średnia ocena:
[4.3
z 3 ocen]
| dodaj ocenę
| komentarze [1]
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:na placki:
ok. 1/2 kg dyni 1/2 dużej cukinii duża marchewka ok. 15 czubatych łyżek mąki pszennej po łyżce: bazylii, oregano, ziół prowansalskich sos: naturalny jogurt sojowy 2 ząbki czosnku sól, pieprz Przygotowanie:Warzywa umyć i obrać. Cukinię i marchewkę zetrzeć na największych oczkach tarki jarzynowej, a dynię na najmniejszych (by powstała papka). Wymieszać, by warzywa tworzyły w miarę jednolitą masę. Jeśli masa jest zbyt wodnista odlać sok, by była wilgotna, ale w nim nie pływała. Wsypać przyprawy, mąkę i dokładnie wymieszać. Jeśli masa nie jest zbyt gęsta, dodać więcej mąki – inaczej placki będzie trudno przełożyć na drugą stronę. Smażyć na dobrze rozgrzanym oleju.
Sos: czosnek przecisnąć przez praskę lub rozdrobnić w inny sposób (np. zetrzeć na tarce). Dodać jogurt, przyprawy i dokładnie wymieszać. Podawać z ciepłymi plackami jarzynowymi.
Nadesłał(a) Felodrema,
dnia: Oct 17, 2011
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Jesienne placki ziemniaczano-marchewkowe (ovo-wege)Placki koreańskie z warzywami i czosnkowym sosem sojowym (ovo-wege) Sos włoski (czosnkowy) (wegańska) Sałatka z sosem czosnkowym (bez ograniczeń) Sos czosnkowy (z nerkowców) (wegańska) Sos czosnkowy "majonezowy" (wegańska) Wegański sos czosnkowy (wegańska) Sos jabłkowo czosnkowy (wegańska) Jesienne sajgonki (wegańska) Placki ziemniaczane z sosem z pieczarek (ovo-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
rewelacyjny smak! :)
JustynaWPG Oct 26, 2013