7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Racuchy z białą kapustą i zezłoconą cebulą

Pyszne racuszki, które można też upiec w formie większych placków.

Średnia ocena: [5.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [1]


Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki: dla 3 osób

2 szklanki posiekanej białej kapusty
cebula
1 szklanka mąki
0,5 szklanka mleka
2/3 szklanki wody
2 jajka

olej do smażenia
sól
pieprz
1/2 łyżeczki curry
1-2 łyżeczki kminku (opcjonalnie)
+ ew. starty żółty ser do posypania

Przygotowanie:

Kapustę drobno posiekać i ugotować, odcedzić. Cebulę podsmażyć na złoty kolor. Z mąki, mleka, wody i żółtek zrobić ciasto. Dodać kapustę. Ubić pianę z białek, wymieszać delikatnie z ciastem. Doprawić i smażyć na oleju. Można posypać startym żółtym serem.

Wskazówki i uwagi:

Jeśli ktoś nie lubi kminku, można go pominąć.
Nadesłał(a) mariolka, dnia: 2011-09-21 16:33:09.868
Źródło/autor przepisu: Magdalena Kułakowska
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

wygladaja przepieknie !
agnmid 2011-10-30 15:31:10.604

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Racuchy amarantusowe z ziołami i cebulą (wegańska)
Kapusta biała z soczewicą (wegańska)
Surówka z białej kapusty i marchewki (wegańska & RAW)
Kapusta biała z pieczarkami na maśle (wegańska)
Racuchy (ovo-wege)
Młoda kapusta z koprem i cebulą (wegańska)
Surówka z kapusty białej i czerwonej z jabłkiem i grejfrutem (lakto-wege)
Kapusta (biała lub kiszona) w sosie śmietankowo-koperkowym (wegańska)
Surówka z kapusty białej i czerwonej z chrzanem i wiśniami (wegańska & RAW)
Surówka z białej kapusty z ananasem, marchewką i czosnkiem (ovo-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas