7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Truskawkowa pianka

Pyszna i delikatna.



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 1 osoby

kilka truskawek
mały kubeczek jogurtu naturalnego
trochę mleka
1 czubata łyżeczka agar agar

Przygotowanie:

Kilka truskawek zmiksować z jogurtem naturalnym (na dwie kokilki wzięłam mały kubeczek jogurtu).

W rondelku zagotować trochę mleka, dodać agar agar (dałam czubatą łyżeczkę), zdjąć z ognia i szybko wymieszać. Dodać do zmiksowanych truskawek i jogurtu, jeszcze szybko raz zmiksować wszystko i przelać do kokilek. Wstawić do lodówki na kilka godzin.
Nadesłał(a) aga, dnia: 2011-07-07 15:11:35.795
Źródło/autor przepisu: mój blog - http://eksperymentalnie.blogspot.com
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Pianka kawowa (wegańska)
Mrożona kawa z pianką i kakao (lakto-wege)
Caffe Frappe - zimna grecka kawa z pianką (wegańska)
Deser truskawkowo-truskawkowy (lakto-wege)
Tort truskawkowy (wegańska)
Shake truskawkowy (lakto-wege)
Lody truskawkowe (lakto-wege)
Buduń truskawkowy (wegańska)
Sorbet truskawkowy (wegańska)
Babeczki truskawkowe (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas