7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Babka cioci Elwiry

Kuchnia śląska



Rodzaj diety: ovo-wege

Składniki:

Jaja 4 szt.
Cukier 25 dag.
Mąka ziemniaczana 25 dag.
Mąka pszenna 3 łyżki
Masło 25 dag.
Cytryna 1 szt.
Proszek do pieczenia 2 łyżeczki

Przygotowanie:

Masło stopić i ochłodzić. Jaja umyć, wbić do miski i ubić z cukrem na pulchną masę. Do jaj dodać mąkę ziemniaczaną i przesianą mąkę pszenną oraz proszek do pieczenia. Wszystko dokładnie, lecz delikatnie wymieszać, dodać skórkę otartą z cytryny i sok z całej cytryny. Ciągle mieszając, delikatnie wlać cienkim strumieniem przestudzony tłuszcz. Do wysmarowanej tłuszczem foremki wysypanej bułką tartą włożyć ciasto i piec w średnio nagrzanym
piekarniku. Po upieczeniu i wystudzeniu wyjąć i posypać cukrem pudrem. W celu dłuższego przechowania (2-3 dni) babkę można polać polewą czekoladową.
Nadesłał(a) pat, dnia: 2000-09-20 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Przepisy śląskie
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Biszkopt Cioci Anieli (ovo-wege)
Biszkopt mojej cioci (ovo-wege)
Mus czekoladowy cioci Marie Louise (ovo-wege)
Babka kawowa (ovo-wege)
Babka gotowana (ovo-wege)
Babka Mateczki (ovo-wege)
Babka piaskowa 6 (ovo-wege)
Babka cynamonowa (ovo-wege)
Babka piaskowa 1 (ovo-wege)
Babka amarantusowa (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas