7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Bułki drożdżowe mleczne

Kuchnia śląska



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

Mąka pszenna 1 kg
Jaja 2 szt.
Mleko ok.2 szklanek
Drożdże 8 dag.
Cukier 2 dag.
Masło 4 dag.
Margaryna do formy 3 dag.
Mąka na podsypanie 10 dag.

Przygotowanie:

Przygotować ciasto podobnie jak na chleb pszenny, lecz nieco luźniejsze. Po wyrobieniu lekko rozwałkować, podsypując mąka i szklanką wykrawać dosyć grube krążki. Układać na wysmarowanych tłuszczem blachach. Pozostawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu. Przed włożeniem do pieca posmarować lekko osłodzoną wodą wierzch każdej bułeczki i piec w dobrze nagrzanym piekarniku podobnie jak inne ciasta drożdżowe.
Nadesłał(a) pat, dnia: 2000-09-20 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Przepisy śląskie
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Bułki drożdżowe (bez ograniczeń)
Bułki (lakto-wege)
Bułki "cebulaczki" (wegańska)
Bułki orkiszowe (wegańska)
Bułki pełnoziarniste "na oko" (wegańska)
Bułki najłatwiejsze "nocne" (wegańska)
Zupa mleczna z kasza (lakto-wege)
Czekolada mleczna domowa :) (lakto-wege)
Czekolada domowa mleczna (lakto-wege)
Koktajle mleczne - ogólnie (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas