
7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
w tym 4924 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Rodzaj diety: ovo-wege
Składniki:Cukier 25 dag.
Mąka 30 dag. Jaja 4 szt. Anyż 1 łyżeczka Przygotowanie:Anyż zemleć. Jaja umyć, wybić, dodać cukier i ubijać ok.30-40 minut (mikserem szybciej :-). Następnie dodać przesianą mąkę, całość delikatnie wymieszać łyżką, dodając równocześnie zmielony anyż. Na wysmarowaną i wysypaną mąką blachę nakładać łyżeczką malutkie okrągłe placuszki. Piec w piekarniku o niskiej temperaturze (suszyć). Anyżki można również formować za pomocą worka cukierniczego lub szpryca.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:
a swoją drogą - po zo myć jaja?
autor anonimowy Feb 20, 2007
W niskiej, czyli w jakiej? Nie kazdy jest ekspertem w kuchni więc błagam o podanie temp.pieczenia!!!!
~poi_girl Sep 26, 2004 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Nowości:Kotlety z zielonej soczewicy (wegańska)Makaron z dynią i pieczarkami (lakto-wege) Ostra soczewica na pomidorach (wegańska) Indyjski miszmasz z batatem (wegańska) Biszkopciki jaglane (bezglutenowe) (wegańska) Qatayef - drożdżowe placuszki z Egiptu (lakto-wege) Ciasto orkiszowo-owsiane z owocami (wegańska) Hawajska surówka (wegańska) Grofu, czyli tofu z grochu (wegańska) Białe papryki z nadzieniem soczewicowo ryżowym w sosie pomidorowym (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~Przema Aug 20, 2009