7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Zupa szparagowa na zimno



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 4 osób

40 dag szparagów
cebula
filiżanka mleka
pół filiżanki śmietanki
pół łyżeczki soli
biały pieprz

Przygotowanie:

Do rondelka wlać wrzątek (pół filiżanki), dodać pokrojoną w piórka cebulę oraz obrane i pokrojone w kawałki szparagi. Przykryć i gotować przez 8-10 minut (szparagi powinny być miękkie, lecz jędrne).

Zdjąć z ognia i lekko przestudzić. Zmiksować wraz z wywarem z gotowania, mlekiem, śmietanką i przyprawami. Wstawić do lodówki na 3-4 godziny.

Przed podaniem dokładnie wymieszać lub jeszcze raz krótko zmiksować.
Nadesłał(a) pat, dnia: Sep 7, 2000
Źródło/autor przepisu: Kulinarny serwis Izy (już nie istnieje)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Koreańska zupa na zimno - kuksu (wegańska)
Sałatka: fasolka szparagowa na zimno z kwaśnym, czosnkowym winegretem (wegańska)
Gazpacho - zupa ze zmiksowanych jarzyn na zimno (wegańska)
Zupa-krem szparagowo-porowa (wegańska)
Zupa meksykańska na zimno (chłodnik pomidorowy z selerem naciowym i tabasco) (wegańska & RAW)
Sos beszamelowy do szparagów i zupa-krem szparagowa (wegańska)
Zupa-krem szparagowa zabielana śmietaną (lakto-wege)
Zupa fasolowa z fasolką szparagową i kabaczkiem (wegańska)
Prosta zupa szparagowa z kaszką kukurydzianą (wegańska)
Zupa warzywna ze zdecydowaną nutą szparagową (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas