7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Kotlety z podgotowanej czerwonej kapusty z rozmarynem

Pyszne kotleciki, które mogłybyśmy jeść na okrągło! (:

Średnia ocena: [5.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [1]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 4

główka czerwonej kapusty
kasza manna
mąka
ząbek czosnku
średnia cebula
rozmaryn!
pieprz
sól
olej do smażenia

Przygotowanie:

Kapustę przekroić na pół i gotować do miękkości (przy wrzeniu można dodać odrobinę rozmarynu oraz sól).

Ostudzić, zetrzeć na tarce, dodać kaszę mannę, mąkę (zwykle dodajemy na oko, tak żeby składniki dobrze się ze sobą połączyły (: Następnie czosnek z praski, lekko podsmażoną cebulkę i przyprawy.

Składniki wymieszać i nakładać na patelnię łyżką lekko spłaszczając masę na placki. Smażyć do uzyskania lekko brązowego koloru. SMACZNEGO!

Wskazówki i uwagi:

Można dodać trochę kminku (:
kotleciki najlepiej smakują z sosem czosnkowym!
Nadesłał(a) Dżasta-Kasiop, dnia: 2011-03-04 16:40:00.432
Źródło/autor przepisu: kasiop& dżasta
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Kotlety sa rewelacyjne :) Dzieki za przepis. Ja zmodyfikowalam go o tyle, ze dalam make kukurydziana i ziemniaczana i kasze manne.
Ireth 2013-04-20 12:58:46.3

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Kotlety z kapusty (wegańska)
Kotlety z czerwonej soczewicy (wegańska)
Duszona kapusta czerwona (wegańska)
Czerwona kapusta z soczewicą (wegańska)
Kapusta czerwona z grochem (wegańska)
Czerwona kapusta na ciepło (wegańska)
Surówka z czerwonej kapusty (wegańska)
Kotlety mielone z kapusty (ovo-wege)
Kotlety z czerwonej soczewicy i fety (bez ograniczeń)
Farsz do naleśników z czerwonej kapusty (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas