7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Papryka nadziewana pastą serową



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 1 osoby

1 duża papryka
2/3 kostki chudego sera białego
łyżka posiekanego szczypiorku
łyżka chudej śmietanki
plaster sera żółtego
sól
pieprz

Przygotowanie:

1. Paprykę przekroić na pół, usunąć gniazdo nasienne, posolić.
2. Włożyć do średnio nagrzanego piekarnika, piec 10 minut.
3. Przygotować farsz: biały ser rozgnieść widelcem, posolić i popieprzyć, dodać szczypiorek i śmietanę.
4. Paprykę wyjąć z piekarnika, obrać ze skórki, napełnić farszem, przykryć plasterkiem sera żółtego, zapiec, aż ser się zarumieni.
Nadesłał(a) Rena, dnia: Jun 30, 2000
Źródło/autor przepisu: Uroda nr 6/2000
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Zrobiłam, wszystko wg przepisu. Niestety nie wiem, co oznaczało "średnia" temeperatura, i myśle że warto nadać takim szczegółom właściwy ton, bo moja papryczka się niedopiekła :(
~Syla Jan 20, 2010

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Spagetti z pastą brokułowo-serową (lakto-wege)
Pieczona papryka z pastą bakłażanowo-orzechową (lakto-wege)
Suszone pomidory nadziewane pastą z białego sera i szczypiorku (lakto-wege)
Papryka nadziewana ryżem i fasolą (wegańska)
Nadziewane bakłażany (z papryką i zieleniną) (wegańska)
Papryka nadziewana serkiem wiejskim i serem owczym (lakto-wege)
Papryka nadziewana kukurydzą z serem, dymką i pomidorami (lakto-wege)
Papryka nadziewana kaszą gryczaną z pieczarkami (wegańska)
Papryka nadziewana mocno warzywowa i taka szaleńczo aromatyczna (lakto-wege)
Bakłażan nadziewany ziemniakami z papryką, po hindusku (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas