7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Sałatka z roszponki z wędzonym tofu i orzechami włoskimi

Szybka sałatka, którą lubią nawet moi mięsożerni domownicy:)



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 2 osób

opakowanie roszponki (zwykle ok. 250 g)
garść orzechów włoskich
opakowanie wędzonego twardego tofu
oliwa do smażenia
czosnek

sos winegret:
oliwa
ocet balsamiczny albo sok z cytryny
sól
pieprz
ewentualnie czosnek

Przygotowanie:

Na suchej patelni podprażyć orzechy.

Tofu pokroić w plastry i podsmażyć na odrobinie oliwy z czosnkiem (można też najpierw podsmażyć pokrojony czosnek, a potem osobno na tej samej oliwie tofu - może się wtedy bardziej zrumienić).

Roszponkę umyć i rozłożyć na talerzach. Na roszponkę rozłożyć tofu z czosnkiem i posypać prażonymi orzechami włoskimi. Składniki sosu zmieszać i polać sałatkę.
Nadesłał(a) mammalin, dnia: Nov 13, 2010
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Sałatka z puszek z tofu wędzonym, orzechami i rodzynkami (ovo-wege)
Sałatka z buraka z orzechami włoskimi (wegańska)
Kolorowa sałatka z roszponką (wegańska)
Sałatka z tofu wędzonym i pomidorami na ciepło (lakto-wege)
Sałatka gyros z wędzonym tofu i majonezem ziemniaczanym (wegańska)
Sałatka selerowa z prażonymi orzechami włoskimi (lakto-wege)
Sałatka z młodych buraczków z fetą i orzechami włoskimi (lakto-wege)
Żółta sałatka ryżowa z orzechami włoskimi i kukurydzą (lakto-wege)
Sałatka selerowa z jabłkiem i orzechami włoskimi (wegańska)
Purpurowa sałatka buraczana z rozmarynem i orzechami włoskimi (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas