7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Sałatka z brokułów z sosem chilliKuchnia australijska. Dla tych z niewyparzona buzią ;-)
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: dla 6 osób1 kg brokułów
sól czarny pieprz czerwona papryczka chilli (świeża) sos: 1/3 filiżanki oliwy 2 łyżki jasnego octu winnego łyżka jasnego sosu sojowego 2 łyżeczki musztardy Dijon 1/8 łyżeczki grubo mielonej chilli Przygotowanie:1. Grubsze łodygi brokułów obrać z włókien i pokroić w skośne, cienkie plasterki. Różę podzielić na drobne (ok. 2,5 cm średnicy) cząstki.
2. Obgotować brokuły w osolonym wrzątku przez 3 minuty, a następnie przelać je zimną wodą i osączyć na sicie. Oprószyć solą i pieprzem, włożyć do miski przeznaczonej na sałatkę, przykryć i wstawić do lodówki. 3. Do słoika z nakrętką wlać oliwę, ocet i przyprawy. Zakręcić słoik i energicznie potrząsając wymieszać dokładnie składniki sosu. 4. Przed samym podaniem wyjąć z lodówki brokuły, polać je sosem, delikatnie wymieszać i posypać sałatkę pozbawioną nasion i pokrojoną w pierścionki papryczką chilli.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Sałatka z brokułów i oscypka (bez ograniczeń)Sałatka z brokułów z winegretem (wegańska) Brokuł w żółtym sosie imbirowym (wegańska) Sos chilli do słoików (z papryki słodkiej i chili) (wegańska) Jogurtowo-musztardowy sos z chilli i curry (lakto-wege) Sałatka z brokułów z jabłkiem i czosnkiem (bez ograniczeń) Sałatka z brokułów, kukurydzy i jajka (bez ograniczeń) Brokuł z musztardą francuską (sałatka) (wegańska) Sałatka ze szpinaku, awokado, chilli i orzechów nerkowca (wegańska) Sałatka z brokułów, selera, fasoli i jajek (ovo-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |