7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Cukinia faszerowana soją, warzywami i pieczarkami

Średnia ocena: [5.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 3 osób

1 cukinia
1 op. granulatu sojowego lub gotowe kotlety sojowe a'la mielone
1 cebula
1 pietruszka
1 duża marchew
0,5 kg pieczarek
olej
kostka warzywna
pieprz
sól
sos sojowy
papryka słodka w proszku
natka zielonej pietruszki
ser (niekoniecznie)

Przygotowanie:

Cukinię obieramy, odkrawamy końcówki, dzielimy równo na pół i żłobimy dużą łyżką korytka.

Pieczarki obieramy, kroimy w kostkę i smażymy na oleju. Na małej patelni dusimy pokrojoną w drobną kostkę marchewkę, pietruszkę i cebulę. Doprawiamy solą i pieprzem.

Granulat gotujemy w bulionie warzywnym, odsączamy, doprawiamy przyprawami i sosem sojowym. Jeśli mamy gotowe mielone, robimy według przepisu pomijając smażenie. Soję mieszamy dokładnie z warzywami i pieczarkami, dodajemy poszatkowaną natkę pietruszki.

Farsz nakładamy do korytek cukinii, można ' z górką' :) Możemy położyć na wierzch plastry sera i udekorować słodką papryką i listkami natki albo bazylii.

Kładziemy cukinię na blachę, pieczemy w 180°C około 30-40 min.

Wskazówki i uwagi:

Danie można jeść samodzielnie z ulubionym sosem, jak również z ryżem, kaszą, czy ziemniakami.
Nadesłał(a) sokovirufka, dnia: 2010-08-19 16:50:20.942
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Cukinia al'a Mizia - faszerowana warzywami i kuskusem (lakto-wege)
Papryka faszerowana soją (ovo-wege)
Soja w warzywach (wegańska)
Cukinia faszerowana na ostro (wegańska)
Soja z pieczarkami w sosie beszamelowym (wegańska)
Jaja faszerowane pieczarkami (ovo-wege)
Panierowane i faszerowane pieczarki (ovo-wege)
Pieczarki faszerowane jajkiem (bez ograniczeń)
Cukinia faszerowana pomidorową cebulą (wegańska)
Zupa z camembert z pieczarkami i konserwową lub gotowaną soją (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas