7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Sałatka owocowa z sosem z tofu



Rodzaj diety: wegańska+miód

Składniki:

Składniki: 150 g rozgniecionego tofu • 1/2 kg dowolnych owoców: banan, jabłko, gruszka, truskawki, arbuz (większe pocięte w cienkie plasterki, truskawki tylko na połówki) • 1 łyżka miodu • 5 łyżek opłukanych i namoczonych rodzynek • 5 łyżek posiekanych orzechów włoskich lub laskowych.

Sos do polania: 150g tofu • 1 łyżka miodu lub cukru • odrobina soli • 1/2 łyżeczki cukru waniliowego lub odrobina aromatu waniliowego (dowolnie)

Przygotowanie:

Składniki dobrze wymieszać i polać dokładnie zmiksowanym sosem. Udekorować rodzynkami i orzechami. Podawać schłodzone.
Nadesłał(a) pat, dnia: Sep 12, 2000
Źródło/autor przepisu: Żywność XXI wieku (Zielone Brygady)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Sałatka owocowa z ryżem i sosem śmietankowym (wegańska)
Sos waniliowo-owocowy (ovo-wege)
Sos owocowy z marmolady (bez ograniczeń)
Sałatka owocowa z majonezem (bez ograniczeń)
Słoneczna sałatka owocowa (wegańska)
Sałatka owocowa tropikalna (wegańska & RAW)
Śniadaniowa sałatka owocowa (lakto-wege)
Pyszna sałatka z tofu, warzywami, mleczkiem kokosowym i sosem sojowym (wegańska)
Sałatka owocowa z serkiem wiejskim (lakto-wege)
Sałatka owocowa z mrożonym jogurtem (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas