7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Wegetariański gulasz

Średnia ocena: [5.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

20 dkg suchej kostki sojowej i tofu
40 dkg pieczarek
3 duże cebule
koncentrat pomidorowy - do smaku
olej, sól, pieprz
przyprawy
3 łyżki śmietany
3 łyżki mąki

Przygotowanie:

Suchą kostkę sojową i pokrojone tofu zalewamy wrzącą wodą, dodajemy sól, przyprawy ziołowe. Moczymy około godziny. Odsączamy, a następnie podsmażamy na oleju. Pieczarki i cebulę kroimy i również obsmażamy na tłuszczu. Wszystkie składniki wrzucamy do garnka i dusimy ok. 20 min. W trakcie duszenia dodajemy koncentrat pomidorowy, sól, pieprz i przyprawy. Na koniec doprawiamy mąką i śmietaną.
Nadesłał(a) pat, dnia: Sep 6, 2000
Źródło/autor przepisu: Żywność XXI wieku (Zielone Brygady)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Kotlety wegetariańskie (bez ograniczeń)
Wegetariański grill (lakto-wege)
Wegetariański “smalec” (wegańska)
Wegetariańskie chili (wegańska)
Smalec wegetariański (wegańska)
Gulasz vegulasz (wegańska)
Fantastyczny gulasz z ziemniaków / gulasz ziemniaczany (wegańska)
Wegetariański warkoczyk wikinga (lakto-wege)
Pyszne Kwadraciki wegetariańskie (bez ograniczeń)
Risotto wegetariańskie po toskańsku (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas