7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Pyszny pasztet ze słonecznika i włoszczyzny

Jest naprawdę smaczny!

Średnia ocena: [5.0 z 2 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [2]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

pół szklanki słonecznika (pestki)
2 marchewki
1 pietruszka
kawałek selera
kawałek pora
2 ząbki czosnku
2 cebule
sól
przyprawy do smaku

Przygotowanie:

Słonecznik zmielić w młynku czy blenderze. Jarzyny zetrzeć na tarce. Pora, cebulę i czosnek posiekać.

Cebulę i pora zrumienić na patelni, dodać jarzyny, chwilę podsmażyć, a następnie dodać trochę wody, aby poddusić pod przykryciem. Na koniec dodać przyprawy i dosypać słonecznik.
Konsystencja ma być gęstawa. Dobrze wymieszać i przełożyć do
foremki czy naczynia żaroodpornego.

Piec ok 20 min w temp. 160*C. Smacznego!
Nadesłał(a) Luca, dnia: Feb 18, 2010
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

W smaku fantastyczny.Przed zapieczeniem zmiksowałam warzywa i zmielony słonecznik.I pasztet gotowy:)
~Wrona Nov 3, 2012


Rzeczywiście świetny :) Dziękuję i polecam innym!
kasiarka Apr 17, 2011

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Pasztet z soczewicy i warzyw ze słonecznikiem (wegańska)
Pasztet z fasoli, kaszy i włoszczyzny z dodatkiem drożdży (ovo-wege)
Tęczowy pasztet "bez strat" (z pozupnej włoszczyzny) (wegańska)
Kotlety z włoszczyzny (wegańska)
Sałatka pyszna (wegańska)
Ryż z curry i włoszczyzną (wegańska)
Aromatyczna jarzynka z włoszczyzny (wegańska)
Risotto z włoszczyzną i papryką (wegańska)
Zupa z włoszczyzny z pomidorami (wegańska)
Paprykarz ryżowy z włoszczyzną (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas