7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Kotlety meksykańskie

Pyszne "kotleciki" w sosie pomidorowym.



Rodzaj diety: ovo-wege

Składniki: dla 10 osób

0,5 kg surowej kapusty
2 paczki kotletów sojowych
bulion warzywny do ugotowania kotletów
6 łyżek ryżu
6 łyżek kaszy manny
5 jaj
sól
pieprz
majeranek
bułka tarta
olej do smażenia

sos:
mały koncentrat pomidorowy
mały keczup pikantny
4 bulioniki warzywne
ew. łyżka mąki

Przygotowanie:

Kapustę bardzo drobno posiekać. Kotlety sojowe ugotować w bulionie warzywnym i zmielić. Wymieszać wszystkie składniki. Dodać przyprawy według uznania. Uformować kotlety. Obtoczyć w bułce. Usmażyć.

Sos: Zagotować 2 litry wody. Dodać koncentrat i bulioniki. Wrzucić kotlety, a zaraz potem dolać keczup. Wymieszać. Jeśli sos nie jest gęsty, odlać jego część (około 3/4 szklanki), ostudzić i dodać łyżkę mąki, wymieszać. Dolewając mieszać, aby nie porobiły się grudki. Gotować około 30 minut. Smacznego:)
Nadesłał(a) ~Silva, dnia: Jan 6, 2010
Źródło/autor przepisu: Autor orginalnego przepisu nieznany.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Sałatka meksykańska (lakto-wege)
Tortilla meksykańska (placki) (lakto-wege)
Ryż z sosem meksykańskim (wegańska)
Gołąbki "meksykańskie" pieczone (ovo-wege)
Sałatka a la Anetek - meksykańska (bez ograniczeń)
Ekspresowy sos meksykański (wegańska)
Zupa meksykańska z puszek (wegańska)
Tofu w stylu meksykańskim (wegańska)
"Meksykańska" zapiekanka ryżowa z warzywami (wegańska)
Risotto zapiekane na meksykańską nutę (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas