7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Danie meksykańskie z granulatu (potrawka)

Pyszne i sycące, ostre i rozgrzewające, bardzo smaczne!



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 2 osób

0,5 paczki grysiku (granulatu) sojowego przyrządzonego wg. przepisu na opakowaniu
bulion lub sos sojowy lub inne przyprawy do namoczenia grysiku
1 cebula
1 ząbek czosnku
1 papryka czerwona
1 puszka pomidorów
1 puszka czerwonej fasoli
sól
pieprz
2 łyżeczki przyprawy meksykańskiej
olej do smażenia

Przygotowanie:

Przyrządzony grysik wrzucamy na patelnię, smażymy na oleju ok. 5 minut. Następnie dodajemy drobno pokrojoną cebulkę i czosnek przeciśnięty przez praskę, po chwili również paprykę i pomidory drobno pokrojone i smażymy ok. 10 minut. Dodajemy odsączoną fasolkę, jeszcze chwilę trzymamy na ogniu, przyprawiamy, podajemy i zjadamy ze smakiem :)

Wskazówki i uwagi:

Potrawkę należy smażyć na nie za dużym ogniu, bo grysik łatwo się przypala. Gdyby zrobiło się za gęste, bez problemu możemy podlać bulionem warzywnym albo zwykłą wodą.
Nadesłał(a) moule, dnia: 2010-01-06 22:39:44.062
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

pycha! :)
~dropsikowa 2011-07-05 13:41:22.772

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Pikantne danie z granulatu sojowego (wegańska)
Potrawka z grochu i granulatu sojowego (wegańska)
Potrawka a'la meksykańska (pomidorowo-fasolowa z tofu i papryką) (wegańska)
Kotlety meksykańskie (ovo-wege)
Sałatka meksykańska (lakto-wege)
Potrawka z cukinią (wegańska)
Tortilla meksykańska (placki) (lakto-wege)
Ryż z sosem meksykańskim (wegańska)
Gołąbki "meksykańskie" pieczone (ovo-wege)
Sałatka a la Anetek - meksykańska (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas