7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Pasztet z soczewicy, czerwonej kapusty i brokuła
Średnia ocena:
[4.0
/ 1 ocena]
| dodaj ocenę
| komentarze [0]
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:2,5 szklanki ugotowanej zielonej soczewicy
1 szklanka brokułów 1 szklanka poszatkowanej czerwonej kapusty sok z cytryny 2 duże cebule 2 szklanki ugotowanej kaszy jęczmiennej sól majeranek szczypta gałki muszkatołowej olej do smażenia Przygotowanie:Brokuły i kapustę udusić na parze, kapustę doprawić sokiem z cytryny. Cebulę zeszklić. Przepuścić przez maszynkę soczewicę, brokuły, kapustę, cebulę, kaszę. Doprawić do smaku, dodać 2 łyżki oleju. Jeśli masa jest bardzo zwarta, dodać wywar z zupy lub trochę wody.
Formę wysmarować olejem, przełożyć masę, zapiec krótko w piecyku.
Nadesłał(a) ~w.d.,
dnia: Nov 12, 2009
Źródło/autor przepisu: wege.dzieciak.pl, Ania D.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Pasztet z czerwonej soczewicy z dodatkiem ciecierzycy (bez ograniczeń)Pasztet bez jaj, z dyni i czerwonej soczewicy (wegańska) Pasztet z soczewicy i soi (bez ograniczeń) Pasztet z soczewicy zielonej (wegańska) Pasztet z dyni i soczewicy (wegańska) Świąteczny pasztet z soczewicy (wegańska) Zabielana zupa z brokuła i soczewicy (lakto-wege) Smażone brokuły z kapustą pekińską (wegańska) Kotlety z czerwonej soczewicy (wegańska) Pasztet z soczewicy z warzywami i rzeżuchą (ovo-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |