7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Pomidory w kapelusikach (z pieczarkami i fetą)

Danie doskonałe jako przystawka.

Średnia ocena: [4.5 z 4 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [2]


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 2 osób

pomidory (liczba zależy od liczby osób)
pieczarki
ser feta
pieprz (soli nie używam)
zioła i przyprawy
oliwa z oliwek lub olej rzepakowy do smażenia

Przygotowanie:

Pomidorom odkroić kapelusiki (nie wyrzucać), a następnie łyżeczką je wydrążyć. Pieczarki usmażyć na oliwie, a ser feta pokroić w kosteczki.

Do wydrążonych pomidorów wsypać ulubione zioła i przyprawy, następnie dodać kosteczki sera feta tak, żeby zmieściły się jeszcze pieczarki, przykryć kapelusikiem i włożyć w naczyniu żaroodpornym do piekarnika na 15 min.

Smacznego :)
Nadesłał(a) malolata71, dnia: Aug 17, 2009
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

to może zależy czy pomidor nie jest zbyt dojrzały? Ja nie pamiętam żebym miała problem z nadmiarem soku :)
malolata71 Nov 19, 2010

Co zrobić żeby pomidory nie puszczały tak soku?
Agatok Oct 23, 2010

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Pomidory z fetą (lakto-wege)
Pieczarki nadziewane serem feta (lakto-wege)
Sałatka winogronowa z fetą i pieczarkami (lakto-wege)
Pomidory z fetą i bazylią (z grilla) (lakto-wege)
Sałata z ciecierzycą, pomidorem i fetą (lakto-wege)
Sałatka z pomidorami i serem feta (bez ograniczeń)
Sałatka z pomidorów z fetą i oliwkami (wegańska)
Sałatka brokułowa z pomidorem i fetą (wegańska)
Sałatka z pomidorów z tofu-fetą (wegańska)
Apetyczna dynia z fetą i pomidorem (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas