7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Makaron z cukinią, pieczarkami i papryką

Łatwe i szybkie :)



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

makaron (u mnie szpinakowe wstążki)
pieczarki
cukinia
papryka czerwona
natka pietruszki
sól
pieprz
kurkuma
oliwa z oliwek do smażenia (niefiltrowana najlepsza)

Przygotowanie:

- Makaron gotujemy al dente.
- Pieczarki obieramy, kroimy w plastry i podsmażamy na oliwie.
- Cukinię kroimy cieniutko i smażymy na oliwie posypując solą i kurkumą.
- Mieszamy wszystkie składniki, przesmażamy chwilę.
- Na talerzu posypujemy pokrojoną drobno papryką czerwoną i natką.
Smacznego!!!

Wskazówki i uwagi:

Cukinię najlepiej kroić nożem do sera - gwarantuje cieniutkie plasterki :)
Uważajcie z kurkumą, zwłaszcza ostrą :)
Nadesłał(a) ewa_z_drzewa, dnia: 2009-07-27 13:53:32.466
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Super danie :D smakowało całej rodzinie, mimo że nie oni nie wyobrażają sobie życia bez mięsa ;)
Paulina93 2013-09-23 14:39:32.433

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Szpinak z cukinią, papryką i makaronem - mniam (wegańska)
Makaron z pieczarkami, groszkiem i papryką zapiekany pod serem (lakto-wege)
Sos pomidorowo-warzywny (z marchewką, cukinią, papryką, pieczarkami) (wegańska)
Makaron z cukinią (wegańska)
Makaron z pomidorem i cukinią (wegańska)
Makaron smażony z cukinią (wegańska)
Makaron z cukinią i pomidorem (wegańska)
Zupa z cukini z pieczarkami (wegańska)
Papryka faszerowana cukinią (wegańska)
Makaron z cukinią i orzechami włoskimi (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas