7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:kapusta (potrzebujemy ok. 15 dużych liści)
1 kg ziemniaków 3/4 szklanki suchej kaszy jęczmiennej 2 szklanki wody 10 dag pieczarek lub kilka suszonych grzybów 2 cebule olej do smażenia sól pieprz pieprz ziołowy ew. nasiona kopru, gałka muszkatołowa lub inne Przygotowanie:Kaszę jęczmienną ugotować na gęsto. Ziemniaki zetrzeć na tarce i odcedzić z nadmiaru wody. Grzyby i cebulę podsmażyć na oleju.
Ziemniaki, cebulę, grzyby i przyprawy włożyć do miski i wymieszać. Odstawić. Kapustę obgotować (można w mikrofali), żeby liście stały się bardziej elastyczne i dały się pooddzielać bez rozrywania. Zewnętrzne, brzydsze liście zostawić na boku, nie wyrzucać. Z reszty skroić grube nerwy na płasko. Nakładać nadzienie i zwijać. Układać na blasze wysmarowanej olejem, skropić olejem i polać wywarem z kapusty lub wodą. Aby gołąbki się za bardo nie zrumieniły/ nie przypaliły, można je przykryć wcześniej zdjętymi, zewnętrznymi liśćmi kapusty. Wstawić do niezbyt mocno nagrzanego piekarnika na pół godziny.
Nadesłał(a) ~ws,
dnia: Jul 23, 2009
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Uszka z farszem grzybowym (ovo-wege)Bliny litewskie "Zemaicziu" (z gotowanych ziemniaków z farszem grzybowym) (wegańska) Gołąbki (wegańska) Krem jaglano-truskawkowy (wegańska) Łężnie z sosem grzybowym (wegańska) Kotlety jaglano-soczewicowe ze słonecznikiem (wegańska) Szarlotka jaglano-ryżowa (bezglutenowa) (wegańska) Krokieciki jaglano-słonecznikowo-pieczarkowe (wegańska) Rogaliki jaglano-morelowe na zakwasie (wegańska) Kotlety jaglano - marchewkowe z curry (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |