7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Soczewicowa warzywna zupa z kawałkiem glonów kombu
Średnia ocena:
[5.0
/ 1 ocena]
| dodaj ocenę
| komentarze [0]
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: na duży, 5-6 litrowy garnek150-200 g soczewicy zielonej
sporo liści selera 2 liście lubczyku świeżego 3 marchewki 2 pietruszki por - 1 średni lub 1/2 olbrzymiego 3 ząbki czosnku duży kawałek glonów kombu sól olej do przesmażenia warzyw Przygotowanie:Na wrzątek wrzuciłam sporo liści selera posiekanych razem z łodyżkami i dwa liście lubczyku świeżego. Potem trzy marchewy i dwie pietruchy starte na dużych oczkach, olej kujawski. Potem pół olbrzymiego, aczkolwiek zdrowego pora pokroiłam w cieniutkie piórka, i zieloną i białą część, trzy ząbki czosnku, potem kawał kombu, połamałam cały duży kawałek, i około pół paczki soczewicy zielonej, opłukanej, no i sól.
To wszystko jakieś pół godziny minimum się gotowało. Niebo w gębie!!! Chodzi o proporcje, zupa powstała w niemal pełnym garze wody, jakiś duży, kurka 5-cio, 6-cio litrowy był, podejrzewam tak, i gęsta dość wyszła. Mniodzio, wegan mniodzio;-)
Nadesłał(a) ~pat,
dnia: Jul 22, 2009
Źródło/autor przepisu: wegedzieciak.pl, Magda Stępień
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Pasta soczewicowo-warzywna (studencka) (wegańska)Zupa miso z glonami nori (wegańska) Zupa soczewicowa na szybko (wegańska) Zupa marchewkowo-soczewicowa (wegańska) Zupa morska z glonami i świeżą kolendrą (wegańska) Zupa soczewicowo-marchwiowo-pomarańczowa (wegańska) Aromatyczna zupa szpinakowa z kawałkami kotletów sojowych (wegańska) Zupa z czerwonej soczewicy z warzywami, glonami Dulse i kaszą jaglaną (wegańska) Marchewkowo-soczewicowa rozgrzewka (zupa krem) (wegańska) Zupa krem warzywna (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |