7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Kotlety z bakłażana w kokosowej panierce

Bardzo proste i szybkie wykonanie.



Rodzaj diety: ovo-wege

Składniki:

bakłażan
jajko
mąka pszenna
wiórki kokosowe lub sezam
sól

Przygotowanie:

Pokroić bakłażana na plastry i posolić, żeby pozbyć się goryczki. Po kilkunastu minutach zetrzeć sól.

Plastry obtoczyć w mące, posolonym jajku, a na końcu w wiórkach kokosowych i usmażyć.

Wskazówki i uwagi:

Wersja z wiórkami kokosowymi jest najsmaczniejsza, ale dobre są także kotlety panierowane w sezamie.
Nadesłał(a) Cuksa, dnia: Jul 14, 2009
Źródło/autor przepisu: Ja i moja siostra
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Kotleciki z bakłażana w ziołowej panierce (wegańska)
Kotlety z bakłażana (wegańska)
Kotlety z cukinii w kukurydzianej panierce (ovo-wege)
Kotlety sojowe w panierce sezamowej (wegańska)
Kotlety z bakłażana z egzotycznej marynaty (wegańska)
Kotlety z plastrów tofu w panierce cebulowo-czosnkowej i płatkach drożdżowych (wegańska)
Smażona feta w panierce (bez ograniczeń)
Cukinia w panierce (w cieście) (wegańska)
Smażony ser w sezamowej panierce (lakto-wege)
Grillowane roladki z bakłażana i z cukinii (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas