7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Awocado nadziewane amarantusem



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

2 duże awocado
sok z cytryny
200 g sera białego
sól warzywna, zioła, kiełki (wg uznania)
4 filiżanki poppingu z amarantusa

Przygotowanie:

Awocado przekroić na połówki. Wydrążyć. Miąższ rozgniść widelcem. Dodać sok z cytryny, sól, zioła, ser biały i kiełki.

Całość wymieszać. Napełnić połówki awocado. Podawać z krakersami lub chlebem pełnoziarnistym.

Wskazówki i uwagi:

Pastę, którą używamy do napełniania połówek awocado można też używać jako pastę do kanapek.
Nadesłał(a) autor anonimowy, dnia: Sep 1, 2000
Źródło/autor przepisu: Szarłat - strona firmy oferującej produkty z amarantusa
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Papryka nadziewana amarantusem lub komosą ryżową (quinoą) z fasolą, pomidorami i zieleniną (lakto-wege)
Sałatka z amarantusem 2 (wegańska+miód)
Amarantus z owocami (lakto-wege)
Biszkopt z amarantusem (ovo-wege)
Keks z amarantusem (ovo-wege)
Murzynek z amarantusem (ovo-wege)
Placuszki z amarantusa (bez ograniczeń)
Jabłecznik z amarantusem (bez ograniczeń)
Placki z amarantusa (bez ograniczeń)
Sałatka z cykorii z amarantusem (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas