7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: ovo-wege
Składniki:150 g zielonego mrożonego groszku
marchewka pietruszka kawałek selera pół cebuli mała porcja kapusty włoskiej kartofle 3 łyżki masła łyżka mąki łyżka siekanej zielonej natki sól pieprz 1,5 l wody zacierki: 40 g mąki z amarantusa 1/2 jajka 2 łyżki wody Przygotowanie:Obrane warzywa umyj i pokrój. W garnku rozpuść masło, wrzuć przygotowane warzywa, podlewając je trzema łyżkami wody. Przez kilka minut duś wszystko na małym ogniu, następnie przypraw i zalej resztą czystej wody. Zmiksuj. Gotuj jeszcze ok. 15 minut, popraw zasmażką z mąki i masła.
Chwilę gotuj wraz z zielonym groszkiem. Przygotuj kluseczki jak na zacierki i ugotuj w osolonej wodzie. Dodaj do zupy posypanej posiekaną natką.
Nadesłał(a) autor anonimowy,
dnia: Sep 1, 2000
Źródło/autor przepisu: Szarłat - strona firmy oferującej produkty z amarantusa
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Zupa-krem z groszku zielonego (lakto-wege)Zupa-krem z sałaty z dodatkiem ryżu i groszku (lakto-wege) Zupa krem z konserwowego groszku z czosnkiem (wegańska) Zupa krem z groszku zielonego i włoszczyzny, zabielana (bez ograniczeń) Zacierki (wegańska) Zupa dyniowa z zacierkami, zaprawiana mlekiem (bez ograniczeń) Zupa-krem z zielonego groszku z miętą i mlekiem kokosowym (wegańska) Zielona zupa-krem jarzynowa z zielonymi szparagami i groszkiem (wegańska) Zupa (semi)krem z zielonego groszku z odrobiną czosnku (wegańska) Zacierki razerki (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |