7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Zupa-krem zimowa z selerem naciowym, gruszką i serem pleśniowym

Gdy zimno na dworze...



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 2 osób

1 biała cebula
pęczek świeżego tymianku
1 seler naciowy
1 pasternak
1 l bulionu warzywnego
1 duża gruszka
ser pleśniowy (ulubiony, chociaż radzę wybrać te niezbyt ostre)
ew. natka pietruszki do posypania

Przygotowanie:

Pokrój cebulę w kostkę, posiekaj tymianek i włóż do rondla, dodaj posiekany seler i przyrumień wszystko. W tym czasie obierz i pokrój pasternak w plastry, a następnie w kostkę. Wrzuć do rondla i zalej bulionem warzywnym. Gotuj przez 20 min., aż pasternak zmięknie.

Następnie pokrój gruszkę, obierz i usuń nasiona, dodaj do zupy. Całość gotuj przez 5 min.

Zdejmij zupę z gazu i za pomocą miksera zmiksuj tak, aby nabrała jednolitej gęstej konsystencji. Nalej zupę do talerza, pokrój ser w małe kawałki i posyp nim zupę. Dla dekoracji możesz dodać natkę pietruszki.
Nadesłał(a) szatanowa, dnia: 2008-12-28 20:10:32.654
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zupa pomidorowa z gruszką i serem pleśniowym (lakto-wege)
Zupa krem z selera naciowego (lakto-wege)
Zupa krem z selera naciowego i marchewki, zabielana (bez ograniczeń)
Krem z pomidorów z selerem naciowym (wegańska)
Biały krem z kalafiora z niebieskim serem pleśniowym (lakto-wege)
Zupa z selera naciowego z sojaczami (wegańska)
Kremowa zupa pieczarkowa z serem topionym i pleśniowym (lakto-wege)
Zupa pomidorowa z selerem naciowym, ciecierzycą i bobem (wegańska)
Zupa jarzynowa, z ziemniakami i selerem naciowym (wegańska)
tost z serem pleśniowym (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas