7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Tahini pomidorowo-nasionkowe do kanapek

Pasta kanapkowa.



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

3 łyżki tahini
garść suszonych pomidorów
2 liście świeżej bazylii
1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
1 czerwona cebula
1 duża pieczarka
migdały, słonecznik, pestki dyni, siemię lniane - wszystkiego po trochu

Przygotowanie:

Pomidory zalać gorącą wodą, parzyć przez kilka minut. Posiekać cebulę i pieczarkę, udusić na wolnym ogniu. Nasiona i migdały zalać gorącą wodą, parzyć minutę.

Wszystkie składniki, po ostygnięciu, zmiksować. Dodać tahini i dokładnie wymieszać.

Wskazówki i uwagi:

Podawać z żytnim pieczywem poglancowanym oliwą z oliwek.
Nadesłał(a) tomasz8705, dnia: Nov 30, 2008
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Pomidorowa pasta do kanapek ze słonecznika (wegańska)
Paćka pomidorowo-oliwkowa do kanapek (wegańska)
Mleko nasionkowe (sezamowo-słonecznikowe) (wegańska)
Kanapki z buzią (lakto-wege)
Poranne kanapki (wegańska)
Pasta z tofu i tahini (wegańska)
zupa minestrone z tahini (wegańska)
Sos sezamowy "Tahini" (wegańska)
Domowe tahini do hummusu (wegańska)
Avohini = awokado + tahini (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas