7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Papryki faszerowane ryżem i grzybami leśnymi

Średnia ocena: [5.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [1]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 4 osób

9 czerwonych papryk
szklanka ryżu
0,5 kg świeżych podgrzybków, prawdziwków itp.
2-3 cebule

olej do smażenia
przecier pomidorowy, np. z kartonu
sól
pieprz

Przygotowanie:

Papryki przecinamy na pół, wyciągamy nasionka. Ryż gotujemy w słonej wodzie.

Drobno pokrojoną cebulę smażymy, dorzucamy pokrojone grzyby, solimy i pieprzymy. Całość dusimy jakiś czas. Dodajemy ryż i mieszamy.

Papryki napełniamy farszem, układamy na blaszce ryżem do góry i polewamy sosem pomidorowym. Przykrywamy folią aluminiową i pieczemy w piekarniku w 180°C, aż papryka będzie prawie miękka. Wtedy zdejmujemy folię i pieczemy do miękkości.

Wskazówki i uwagi:

Jeśli lubimy mocno słone, to papryki solimy od wewnątrz, przed włożeniem farszu.
Nadesłał(a) Wanieczek, dnia: 2008-09-07 22:32:12.569
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Bardzo dobre :) Polewałem Pelati z puszki ktore super sie zapiekly. Do kazdej papryczki wkropilem sosu sojowego i dalem troche masla na wierzch bo farsz wyszedl mi troche suchy :)
oktas001 2013-01-16 20:08:34.835

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Bakłażany faszerowane grzybami leśnymi (lakto-wege)
Cebula faszerowana ryżem z grzybami (bez ograniczeń)
Sałatka z soczewicy z grzybami leśnymi (wegańska)
Kalafior z boczniakami lub grzybami leśnymi (wegańska)
Tagiatelle z grzybami leśnymi lub shitake i szpinakiem (wegańska)
Pierogi mocno leśne z kaszą gryczaną i grzybami (wegańska)
Grahamka z duszonymi grzybami leśnymi i pieczarkami (wegańska)
Papryki faszerowane bakłażanem z pomidorami (wegańska)
Ziemniaki faszerowane grzybami i serem (lakto-wege)
Bakłażany faszerowane ryżem (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas