7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Sałatka z ryżu i warzyw konserwowych

Sałatka może być zamiast obiadu lub jako przystawka imprezowa.

Średnia ocena: [3.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: ovo-wege

Składniki:

ryż biały
fasola czerwona konserwowa
kukurydza konserwowa
groszek konserwowy
majonez
pieprz

Przygotowanie:

Do ugotowanego (wystudzonego, ale niekoniecznie) ryżu dodajemy odsączone warzywa, majonez i pieprz, mieszamy.

Można dosolić, ale raczej nie będzie konieczne, jeśli ryż był gotowany w solonej wodzie, a puszkowe warzywa nie płukane po odsączeniu.

Wskazówki i uwagi:

Można jeść od razu, ale lepiej odczekać aż się przegryzie choć godzinkę.
Nadesłał(a) ses, dnia: 2008-08-22 20:40:59.076
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Kolorowa "meksykańska" sałatka z brokułem i warzywami konserwowymi (lakto-wege)
Sałatka z brokułów, jajek i warzyw konserwowych (ovo-wege)
Sałatka patentowa z sałaty lodowej z warzywami konserwowymi, fasolką i papryką (lakto-wege)
Sałatka brokułowa z fasolką szparagową, papryką i warzywami konserwowymi (lakto-wege)
Sałatka z warzyw konserwowych z porem, jajkami i sosem jogurtowo-czosnkowym (bez ograniczeń)
Kotlety z ryżu z groszkiem konserwowym (ovo-wege)
Sałatka z czarnej fasolki, ryżu i warzyw w pikantnym sosie (wegańska)
Ryż z warzywami po indyjsku (wegańska)
Ryż z duszonymi warzywami (wegańska)
Gołąbki z ryżem i warzywami (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas