7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Papryczki faszerowane zielonym groszkiem



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 4 osób

8 papryczek (najlepiej jasnych, podłużnych)
3 szklanki świeżego zielonego groszku
2 cebule
2 szklanki ryżu
olej
pestki dyni

Przygotowanie:

Cebulę kroimy, wrzucamy do garnka i dusimy w sporej ilości oleju. Kiedy się ładnie zeszkli, dosypujemy suchy ryż, podsmażamy aż zrobi się szklisty. Dolewamy wodę i gotujemy ok. 10 minut, po czym wsypujemy groszek. Wszystko razem gotuje się jeszcze jakieś 5 min. Ma być odrobinę niedogotowane.

Papryczkom ucinamy czubki, wyjmujemy środek, faszerujemy. Wkładamy do naczynia żaroodpornego smarując każdą papryczkę z wierzchu olejem, żeby nie wyschła skórka. Zamykamy naczynie i wkładamy do piekarnika na ok. 30 min. Wyciągamy z piekarnika, gdy papryczki zmiękną i puszczą wodę.

Wskazówki i uwagi:

Jeśli nie mamy zamykanego naczynia żaroodpornego to można owinąć każdą papryczkę folia aluminiową.
Nadesłał(a) Wanieczek, dnia: 2008-07-29 20:27:21.142
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Faszerowane papryczki (lakto-wege)
Ryż z zielonym groszkiem (wegańska)
Canelloni z zielonym groszkiem w pomidorach (bez ograniczeń)
Żółty ryż z zielonym groszkiem (wegańska)
Zupa grzybowa z zielonym groszkiem (wegańska)
Jajecznica z zielonym groszkiem i sosem serowym (bez ograniczeń)
Kotleciki ryżowe z żółtym serem i zielonym groszkiem (bez ograniczeń)
Makaronowa sałatka leśna (z kurkami i zielonym groszkiem) (wegańska)
Quinoa z tempehem, migdałami i zielonym groszkiem (wegańska)
Gołąbki z ryżem, zielonym groszkiem i chili (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas